HELENA LUDVIG - SMYKKEHÅNDVÆRK OG LIVSSTIL

Visit hos Galleri Galschiøt

Visit hos Galleri Galschiøt

Jeg var i denne uge på besøg ude hos Jens Galschiøt, og så hans enorme galleri/værksted. Min søde svigermor havde arrangeret en rundvisning, og det var så inspirerende, både at se og høre om hans værker og historie. Jeg er kommet til et sted, hvor jeg bare er sulten efter viden og erfaringer fra andre, som har gjort det jeg gerne vil opnå selv. Helt fra starten af, har jeg vidst at jeg skulle finde nogle inspirerende og succesfulde mennesker, som er kommet helt til toppen – og så selv gøre som dem. Det er ikke så lige til, men det er en måde at finde sine retningslinjer på. Jeg blev så inspireret af Galschiøt og hans fortællinger om hvordan han selv er kommet dertil hvor han er i dag. Det er noget helt andet at komme ud og se en person som rent faktisk har opnået det, som man selv går og drømmer om. Det giver en god mavefornemmelse, og jeg føler mig meget tættere på mit mål allerede nu.

Visit hos Galleri Galschiøt

Visit hos Galleri Galschiøt

Alle hans skulpturer og smykker er formet med voks, og støbt. Hans værksted er meget imponerende, og man føler sig helt hjemme der. Rundvisningen var en kæmpe succes, og han var rigtig god til at fortælle og underholde os, på trods af de mange timer vi gik rundt der. Vi startede på værkstedet, hvor vi så de forskellige voksfigurer. Så bevægede vi os lidt rundt og så de projekter han var i gang med for tiden, og til aller sidst sluttede vi af med et glas rødvin og en snak om hans liv, og om hvordan han er kommet til det sted han er i dag. Det var meget inspirerende.

På de næste billeder nedenfor, kan man se nogle af hans værker i småt format. Heriblandt den ret omtalte isbjørn fra klimakonferencen i Paris. 

Visit hos Galleri Galschiøt

Jeg blev draget af hans smykkeværker, som han ikke laver så meget i længere. Jeg er helt vild med hans smykker, da de er meget unikke, og selvfølgelig alle håndlavet. Han viste mig hvordan de bliver lavet, og jeg elsker at det er så simpelt og originalt. Han former dem alle i hånden ( i voks ), og støber dem i sølv og bronze – der er derfor ikke nogen ringe som er ens, og der er fingeraftryk i dem alle. Jeg købte selv en sølvring af ham, som jeg er rigtig glad for.

Hans værksted er åbent i hverdagene, og man kan bare gå ind og kigge rundt. Jeg har i hvert fald tænkt mig at komme der lidt oftere og finde inspiration til mig selv. Selve ånden og stemningen er meget givende, og jeg har haft langt mere energi og drivkraft siden mit besøg. Det hjælper at omgive sig med inspirerende mennesker, og det er planen at jeg fremover skal gøre mig meget mere i det.

Visit hos Galleri Galschiøt

Visit hos Galleri Galschiøt

(Min nye ring fra Galschiøt i sterling sølv)

Skriv et svar

Luk menu