HELENA LUDVIG - SMYKKEHÅNDVÆRK OG LIVSSTIL

Tredje uge på hovedforløb 2 – guldsmed

Tredje uge på hovedforløb 2 – guldsmed

Det begynder at skærpe sig mere og mere ind i denne uge. Svendeprøven er i næste uge, og nu gælder det om at være forberedt, og øve sig på alle de fælder man kan komme til at falde i til prøven. Vi vidste ikke hvad vi skulle op til, til svendeprøven, men havde en fornemmelse i maven, på baggrund af de øvelser og discipliner vi har terpet. I denne uge har vi skulle lave en designopgave, dvs. at vi selv skulle tegne en arbejdstegning som vi skulle udføre, med nogle krav som skulle opfyldes. Jeg tegnede et åbent fuglebur, som indeholder en masse lodninger og firkantet tråd, hvilket svendeprøven også består af.

Helena Ludvig

Ja, jeg er klar over at mit design er lidt mærkeligt, men det er dels symbolikken i det, men også sværhedsgraden i udførelsen jeg har lagt vægt på. Jeg synes det er flot, men har dog fået en del hævede øjenbryn og rigtig mange spørgsmål til hvad det skal forestille. processen synes jeg var rigtig positiv. Alt gik som det skulle, og min eneste udfordring var dog, at det var rigtig svært at komme ind og renovere den til slut. Den skulle stå helt fin, stringent og smerglet ned til korn 1000. Men med lidt alternative metoder, som bl.a. indvolverede tynd pap med slibemiddel, noget bendelstof, og en smegelpind som jeg savede helt tynd og spids, så gik det som det skulle.

De to sidste skoledage havde jeg lidt ekstra tid, så jeg fik en ekstraopgave udleveret. Det var de ørehængere som de skulle lave i år til DM på Koldinghus. Jeg havde dog kun en dag samlet, så kravet var at jeg fik lavet bunddelen af ørehængerne. Jeg synes at det var en fed opgave, og god øvelse med en masse knækfilinger og små lodninger, hvilket jeg skal kunne i næste uge.

Jeg havde lovet mig selv, at de her sidste to uger på skolen, skulle være ekstra produktive. Dvs. at jeg har slet ikke drukket øl med de andre på skolen – det skal siges at jeg har deltaget i alt som jeg plejer, men har drukket vand. Og så har jeg været ekstra aktiv ift. at sørge for at få trænet lidt hver eneste dag, for at få noget luft til hovedet, og for at holde mit overskud oppe.

EN SØD OVERRASKELSE

Nu er det i morgen jeg starter på min svendeprøve. Jeg har fået den udleveret i fredags, og det er ikke så slemt som jeg havde frygtet. Jeg har tre dage til den, og så skal jeg ind og have min karakter på fredag. Jeg troede i lang tid at ingen ville komme til min svendeprøve, fordi det er en arbejdsdag, og et rigtig bøvlet tidspunkt om morgenen. Min veninde Cecilie, som også skal op til svendeprøve sammen med mig, har forsøgt at overtale mig til at blive og fejrer det alligevel, selvom jeg skulle være alene, men havde faktisk tænk mig at køre hjem til Odense efter jeg havde fået min karakter.

Så fik jeg den sødeste besked fra Malthe, som skrev at han havde en hemmelighed som han ikke længere kunne holde. Han havde, sammen med Cecilie, planlagt at dukke op om fredagen sammen med hans mor, og overraske mig når jeg kom ud. Men han synes at det var for synd for mig, at jeg skulle gå hele ugen op til og tro at jeg skulle være alene. Det var en sød overraskelse, også selvom jeg ved det nu. Det viser sig, at både min chef og mester også kommer og spiser med, så kommer slet ikke til at være alene alligevel.

Skriv et svar

Luk menu