HELENA LUDVIG - SMYKKEHÅNDVÆRK OG LIVSSTIL

Tanker omkring fremtiden – mere uddannelse?

Tanker omkring fremtiden – mere uddannelse?

Jeg har i et stykke tid nu gået og spekuleret omkring min fremtid. Der er godt nok nogle år endnu, før jeg er udlært og skal videre ud i verden, men jeg vil gerne være forberedt til når den tid kommer, så jeg ikke står med ingenting i sidste ende. Hvis der er noget jeg i hvert fald er sikker på, så er det at jeg ikke skal ud og søge et job som guldsmed, hvis jeg kan vælge selv. Jeg forsøger nu at få bygget mit eget op, et step af gangen, så jeg har noget at starte ud med. Men nu er der sket nogle ting i mit liv som har fået mig til at tænke i endnu flere baner.

Mine egne smykker

Den røde tråd i mine designs er så godt som fundet nu, og lige nu er jeg i gang med at få produceret så mange som muligt, og så tager jeg den derfra. Min store udfordring er at vælge de bedste ud, og selvfølgelig er jeg super selvkritisk og har svært ved at lave en endelig kollektion. Men mine morgener bliver brugt på at udarbejde og fremstille mine smykker, når jeg har tid. Med min læreplads ved siden af, et liv i Kalundborg og nu også København, plus et fritidsjob om aftenen, er det svært og hårdt at få det hele til at gå op i en højere enhed. Men jeg synes aldrig jeg mister motivationen, for det er det jeg vil med mit liv, og det tager bare den tid det tager. Jeg ønsker i hvert fald ikke at fremskynde mine smykker, især fordi det skal være starten på hele min guldsmedekarriere.

Mere uddannelse?

Jeg er splittet for tiden når det kommer til min fremtid, da jeg som udgangspunkt hele tiden har tænkt at jeg bare skulle i gang med det hele lige så snart jeg fik mit svendebrev i hånden. Men mine tanker søger mere og mere imod en efteruddannelse som smykkedesigner på Instituttet for Ædelmetal i København, som er en 2 årig uddannelse. Jeg vil så gerne lære mere om design, og især hele ideen med at jeg får åbnet op for flere muligheder og får brudt nogle barrierer i mit hoved. Som guldsmedlærling lærer jeg blandt andet at skabe brugbare smykker, som kunder vil købe og gå med. Men tænk hvis jeg kunne lære slå den del fra nogle gange, og tænke design i nogle helt andre og ikke brugbare baner. Og derfra bruge det design og tænke det ned til noget som man rent faktisk kan bruge som smykke. Det vil hjælpe mig med at være mere nytænkende, og skabe designs som ikke er set før.

Ulempen ved dette er at mine planer bliver skubbet yderligere to år, men i det store hele vil det gavne mig langt mere end det vil være en ulempe. Jeg overvejer det, og jeg er faktisk ret sikker i min mave på, at jeg vil søge ind på skolen om et par år.

Det sjoveste ved hele processen er vel at man hele tiden ændre sig og lære nye ting, og udvider sin horisont som tingene kommer til en. Jeg har en overordnet drøm om mit helt eget firma og mine helt egne smykker, og alt det andet tager jeg som det kommer.

Skriv et svar

Luk menu