HELENA LUDVIG - SMYKKEHÅNDVÆRK OG LIVSSTIL

Svendborg Smykket

Svendborg Smykket

Da jeg fandt ud af at jeg skulle starte i lære hos Guldsmed Ludvig i Svendborg, designede og fremstillede jeg et Svendborg smykke til mig selv. Det var bare til mig, og det var et symbol for at jeg skulle hjem til min hjemby. Jeg har altid vidst at jeg skulle ende med at komme tilbage til butikken her, da det er det jeg i bund og grund gerne vil på sigt. Jeg troede bare at det var længere ude i fremtiden, men tingene spillede bare lige på den rigtige måde, og nu er jeg forhåbentlig hvor jeg skal være fremover.

Jeg havde ingen intentioner om at skulle sælge mit Svendborg Smykke i butikken, men det gav bare mening da det kom til stykket. Nu er jeg startet som lærling i min families forretning, og det er mit første bidrag. Jeg synes det er så dejligt og bekræftende at så mange mennesker har taget så godt imod mit design, og det er rent faktisk et smykke som folk gerne vil gå med. Designet er simpelt, men med stor betydning, og hvert eneste smykke er 100% håndlavet på værkstedet i butikken.

Jeg har lavet en video – (som var meget svær at filme alene, uden frie hænder), som jeg har lagt på youtube. Det er en lille video som kort viser dele af processen på værkstedet, hvor jeg sidder og laver et Svendborg smykke. Jeg synes det er rart at kunne vise kunderne hvordan det faktisk bliver skabt, og det giver et godt indblik i det faktum, at der sidder nogen og laver hvert enkelt smykke i hånden.

Se videoen her: 

De første smykker er lavet i sølv, og nu er vi i fuld gang med at fremstille nogle i 14kt guld også, da der er blevet spurgt efter dem i butikken. Der kommer også en video af smykket i guld.

Skriv et svar

Luk menu