HELENA LUDVIG - SMYKKEHÅNDVÆRK OG LIVSSTIL

Ny lærling i Svendborg

Ny lærling i Svendborg

I dag var min første dag som guldsmedelærling i Svendborg, og det har været den bedste dag. Teknisk set er min første arbejdsdag først i morgen, så i dag har jeg brugt på at sætte mine ting på plads på mit arbejdsbord, og så har jeg lavet nogle af vores nye Svendborgsmykker, som er et design jeg har tegnet i anledning af min hjemkomst til byen.

I starten af september, blev jeg udlært butiksguldsmed, og nu tager jeg de sidste to år af min læretid hos Guldsmed Ludvig i Svendborg. Om to år vil jeg så være fagudlært Guldsmed.

Svendborg smykket

Til at starte med, lavede jeg et Svendborg smykke til mig selv i 14kt guld. Ikke med henblik på at sælge det, men kun til mig selv. Jeg havde lige fundet ud af at jeg ikke skulle færdiggøre hele min uddannelse i Kalundborg, men i stedet i Svendborg, hvor jeg er fra. I den anledning lavede jeg smykket til mig selv, fordi det betød noget for mig.

Som jeg arbejdede med smykket, fik jeg mere og mere lyst til at dele det. Det er jo et by-smykke, og det kan have alle mulige slags betydninger, alt efter hvordan man hver især ser på det. Derefter tegnede jeg det op, satte mål og priser på, og tegnede også en herremodel med lidt mere kant.

I dag sælger vi det i butikken, og jeg er stolt over at det skal være mit første design/bidrag til butikken. Vi kommer fremover til at lave langt flere af vores egne designs til butikken, og jeg glæder mig helt vildt meget til processen og udviklingen.

Helena Ludvig
Svendborg Smykket

Skriv et svar

Luk menu