HELENA LUDVIG - SMYKKEHÅNDVÆRK OG LIVSSTIL

New Nordic smykkemesse

New Nordic smykkemesse

Jeg er nu i gang med min anden uge på grundforløbet i Fredericia, og i dag var vi til New Nordic i København, som er en lukket fagmesse for danske og udenlandske guldsmede, urmagere og andre brancheprofessionelle. Jeg blev samlet op af bussen i Nyborg, og så tilbragte vi hele dagen ved messen. Det var utroligt spændende og inspirerende at se hvad der rører sig i branchen, og samtidig fik man selv en masse ideer til egne designs og udstillinger/displays. På messen var der stande med smykker fra store og kendte smykkebrands, men der var også en hel del nyopstartede brands, som var på messen for at vise deres smykker frem. Jeg fik rigtig meget ud af at gå rundt imellem de forskellige stande, og jeg føler mig enormt inspireret.

Noget som jeg manglede i dag, var et visitkort som jeg kunne dele ud til de forskellige guldsmede. Jeg skal finde mig en ny læreplads inden grundforløbet er slut, da min far ikke har resurserne eller tiden til at lære mig det hele, så jeg skal rundt omkring i Danmark (muligvis udlandet), og dele ansøgninger og visitkort ud. Jeg har faktisk tænkt på hele dagen, at det var for dårligt at jeg ikke havde et visitkort, så nu har jeg arrangeret at jeg låner min fars værksted i morgen, og så bruger jeg min weekend på at save visitkort ud i messing, med en lille guldsmed indeni.

Jeg får hele tiden at vide at man bare skal køre på, og hvis man får et afslag af en læreplads, så skal man bare gå videre til den næste, indtil man har været igennem dem allesammen, og så skal man starte forfra igen, indtil man får et ja. Jeg synes at det er enormt grænseoverskridende, men jeg ser det også som en positiv udfordring, og jeg ved at jeg nok skal finde en læreplads inden for de næste fem måneder. Nu bruger jeg alt min tid og energi på at kreerer nogle smukke og unikke visitkort, og så håber jeg på at der er nogen som anerkender det arbejde som jeg har lagt i det, og jeg krydser mine fingrer for at der bare er en enkelt guldsmed derude som lige står og mangler mig som deres lærling.

Her er lidt billeder fra messen.

New Nordic smykkemesse New Nordic smykkemesse New Nordic smykkemesse New Nordic smykkemesse

Skriv et svar

Luk menu