HELENA LUDVIG - SMYKKEHÅNDVÆRK OG LIVSSTIL

Min uge i praktik, og Island

Min uge i praktik, og Island

Min uge i Kalundborg var vellykket efter mit hoved. Jeg tjekkede ind på Danhostel vandrehjem om søndagen, og så var jeg i praktik indtil fredag. Hele meningen med mit praktikophold var, at de lige skulle se mig an, og se om jeg egnede mig til en elevplads, så der var en smule nervøsitet fra min side af, men jeg synes selv at jeg gjorde det godt – jeg gjorde i hvert fald hvad jeg kunne. Jeg ved ikke hvad jeg skal forvente, for det kan gå begge veje, men jeg ved at jeg får svar når jeg kommer hjem fra Island (d. 11 november). De var så søde ved mig, og jeg lærte utroligt mange ting på kun en enkelt uge. Jeg fik med det samme lov til at at lave en masse nye ting, som jeg ikke har lært om på skolen, og det var så skønt bare at få lov til at springe ud i det.

På den første dag blev jeg bedt om at lave en fingerring med en rørfatning i midten. Nedenfor er der vist billeder af ringen.

Min uge i praktik, og Island

Jeg blev færdig med ringen om tirsdagen, og derefter måtte vi finde noget nyt til mig. Jeg fik lov til at sidde og arbejde med reparationer for kunderne, og fik bl.a. muligheden for at kreere en fingerring, som jeg selv har designet i 3D.

På billedet nedenfor ses den ring som jeg tegnede i 3D (CAD), og jeg er simpelthen så stolt og taknemmelig for at jeg måtte arbejde på den i løbet af min uge som praktikant.

Min uge i praktik, og Island

Ringen er lavet så den kan passe på alle fingrer, også selvom man har gigt eller tykke fingrer. Den kan nemlig åbnes i toppen, så den ikke behøves at glide ned over fingeren, når man tager den på.

Island

Den sidste uge har været lidt travl, og jeg har ikke haft hverken tid eller adgang til at holde bloggen opdateret. Jeg ankom til Island søndag nat, og her skal jeg være indtil d. 11 november. Pigerne og jeg er her for at lære om filigran – en gammel traditionel form for smykke her på Island, og vi går derfor på guldsmedeskolen i Reykjavik. Indtil videre har vi set og oplevet en hel del, men det meste af tiden er blevet brugt på skolen, så i denne weekend har vi lejet en hytte med spabad og egen varmekilde, så vi kan få slappet af, og få set noget mere af den smukke natur her på øen.

I denne uge har jeg leget lidt med noget filigran, og kreeret en kunstnerisk fingerring, som jeg er rigtig stolt af. Jeg er derudover i gang med nogle små projekter, som jeg skal have færdiggjort i løbet af næste uge.

Min uge i praktik, og Island

Dette indlæg har 1 kommentar

Skriv et svar

Luk menu