HELENA LUDVIG - SMYKKEHÅNDVÆRK OG LIVSSTIL

Magtens smykker

Magtens smykker

Første officielle feriedag foregik i Kolding, hvor sviger og jeg så særudstillingen ‘Magtens Smykker’ på Koldinghus. Det er lige mig med gamle smykker, og især royale ekstravagante smykker som man ikke lige møder i sin hverdag. Udstillingen havde alt, og det var simpelthen så berigende og lærerigt at gå blandt alle de kunstværker og juveler. Ud over smykker, var der også en enorm samling af sølvtøj. En af mine favoritter blandt hele udstillingen, var samlingen med Caroline Maltildes gamle toiletgarniture. Så smuk en samling af børster og små bøtter i sølv, som hun brugte hver dag når hun skulle gøre sig klar.

Udover den smukke oplevelse, blev jeg noget så forkælet af sviger på vores vej gennem gaveboden. Jeg kom derfra med to helt vildt smukke smykkebøger, som jeg savlede lidt over derinde (se billede nedenfor). Jeg er lidt af en nørd, når det kommer til smykkebøger og historiebøger. Her fandt jeg så en blanding mellem de to, så det var jo helt perfekt. Jeg overvejer at lave en oversigt over mine forskellige smykkebøger i et senere indlæg.

Nu hvor vi var i Kolding, skulle vi naturligvis også ind i byen og kigge os lidt omkring. Vi spiste en dejlig frokost hos Den Blå, og bagefter udforskede vi gaderne lidt, inden vi vendte mod Odense igen. I morgen går vores tur mod Assens, hvor vi skal nørde endnu flere gamle smykker.

Skriv et svar

Luk menu