HELENA LUDVIG - SMYKKEHÅNDVÆRK OG LIVSSTIL

Kreativitet og timing

Kreativitet og timing

Jeg har nogle dage hvor jeg ikke kan være kreativ, og de dage laver jeg lidt alternative projekter til afveksling. Mit arbejde går ud på at være kreativ hele tiden, og konstant finde på nye og anderledes ting, men det kan være en udfordring at være lige kreativ hver dag. Jeg plejede at tro, at kreativitet var en begrænset egenskab, og at kun nogle mennesker beherskede den egenskab, men det er gået op for mig at det blot er en state of mind. Kreativitet er som en muskel, og den skal bruges og trænes op for at kunne fungere optimalt. Alle mennesker er kreative, men ikke alle aktiverer deres kreative side lige så meget som andre. Jeg arbejder på at aktivere min kreative del af hjernen hver dag, og det kan faktisk mærkes. Helt basalt starter det med en god nattesøvn, og jeg arbejder bedst hvis jeg vågner af mig selv – jeg ved godt at det ikke er alle som har den luksus, men det er altså skønt at vågne uden et irriterende vækkeur som minder en om, at man skal op og ud i kulden. Min dag starter ud med kaffe i sengen, og i hvert fald 1-2 timers afslapning hvor min hjerne vågner stille og roligt. Derefter plejer mit hoved som regel at være fyldt med ideer og projekter som jeg går i gang med, og så kører jeg ellers bare igennem.

En anden ting jeg gør for at holde mit hoved i gang, er at gå lange ture og suge inspiration til mig fra omverdenen. Hvert øjeblik af dagen tænker jeg på hvad jeg kan lave af nye projekter, eller hvordan jeg skal løse forskellige opgaver, og det gør at jeg altid føler mig klar til at tænke nyt. Med det sagt, så kan jeg selvfølgelig have de dage hvor det bare er tomt i hovedet, og her er der vigtigt at lave noget helt anderledes, så hovedet kan få ro – det kan f.eks. være træning eller en god bog. I går morges vågnede jeg med en hel masse ideer til nye designs, og jeg kunne slet ikke vente med at tegne det op, men da jeg satte mig ned med min blok og min blyant, kunne jeg ikke tegne – det endte med at jeg gav op og lagde blokken fra mig. Senere på dagen satte jeg mig ned igen, og så tegnede jeg bare løs. Det er så vigtigt at føle efter og vide hvornår man skal lave det ene eller det andet, for hvorfor side og lave noget halvhjertet, når man kan få mere ud af at give hovedet ro i et øjeblik? Det er svært, og jeg følte da også at jeg burde blive ved med at arbejde, men det er altså okay at lægge en opgave fra sig hvis man ikke føler sig klar til det, og der er ingen skam i at gå en tur i stedet, for når man kommer tilbage, så kan man præsterer 100% i stedet for 10%.

Skriv et svar

Luk menu