HELENA LUDVIG - SMYKKEHÅNDVÆRK OG LIVSSTIL

Den perfekte gave til en udlært tjener

Den perfekte gave til en udlært tjener

Min søde veninde Anna, som jeg har kendt lige siden vi gik på efterskole sammen, er blevet udlært som tjener. Det er flere måneder siden jeg modtog invitationen med posten, og med det samme spurgte jeg om et gaveønske. Ønsket var noget personligt fra mig, så det kunne jo ikke være andet end et håndlavet smykke. Jeg sætter virkelig pris på at få lov til at lave noget personligt til nogen, og især nogen jeg holder af. Det er en helt unik følelse man får, når man ved at man sidder og arbejder med noget som vil blive noget specielt for en anden person. Og når man så ser hvor glad personen bliver for smykket, så er det alt arbejdet værd.

Jeg synes ikke nødvendigvis at et smykke behøves at være kompliceret og detaljeret, men alt efter personens egen stil, så skal håndværket bare være i orden. Jeg brugte noget tid på at gruble over hvad man kunne give en veninde, som er blevet udlært tjener. For hvad er et kendetegn for en tjener, og hvordan får man det implementeret i et smykke? Det kunne selvfølgelig ikke være andet end et simpelt sølvsmykke, inspireret af en proptrækker. Det er lige Annas stil, og det repræsenterer samtidig en periode i hendes liv, som hun kan være stolt af. Nu skal hun ud i verden og udforske nye horisonter.

Helena Ludvig
Helena Ludvig

Vedhænget er lavet af sølvtråd. Jeg bukkede tråden rundt om en dorn, og filede enden i en spids. Toppen bukkede jeg i hånden, så jeg kunne forme den og derved lettere give den det lækre udtryk som jeg gik efter. Til sidst loddede jeg et sølvøsken i toppen, og renoverede og polerede hele smykket. Spidserne er poleret, så man ikke stikker sig på den.

Helena Ludvig

Skriv et svar

Luk menu